A tökéletes lap…

Sokszor lehet mostanában hallani, hogy PAS10 vagy BGA10 egy egy bevizsgált lap esetén… sokkal ritkább a black label kifejezés, pedig számomra az a tökéletes lap még mindig…

22 0
Read Time:2 Minute, 23 Second

Fura, hogy a PSA esetében miért nincs egy gold vagy diamond label, vagy akármi más fantázianéven használt kategória, mely kiemelné a tényleg tökéletes lapokat.

A Beckett annak idején bevezette a “black label” kategóriát, melyet a tökéletes kártyák kaptak meg. Ez az jelentette, hogy mind a négy vizsgált kategóriában maximális pontszámot kapott. Egy Pokemon kártyán bemutatjuk a különbséget a BGS10 a PSA10 és a BGS10-BL között.

A PSA esetében nem szoktunk tételes kimutatást kapni, hogy milyen értékek után kapta az összesített pontszámot, míg a BGS esetén minden esetben fel van tüntetve a CENTERING (a nyomdai munkálatok alatt mennyire csúszott el a középpontból az adott lap nyomása/vágása), CORNERS (a kártya sarkai), EDGES (a kártya élei), SURFACE (a kártya felülete).

A black label esetén tehát az összes érték maximumot kap. Ennél már csak az lehet több 10-es, ha még aláírás is van a lapon, ami szintén hibátlan (nincs elmosódva, nem lóg le a lapról, nem túl elnagyolt, vagy nem túl összecsapott, stb.).

Ahogy láthattátok a nyitó képen a mostani 1996-97 Topps Chrome Kobe RC, ami nagyon jó áron kelt el, pont ilyen black label értékelést kapott. Felvetődött bennem a gondolat, hogy még mennyi lehet bontatlan csomagban, ebből a lapból?

Háttér

1996-97-ben mutatkozott be a Topps Chrome szett a piacon. 220 alapkártyát hozott, és 3 inzert sort, illetve egy úgynevezett Refractors különlegességet is tartalmazott… Csomagonként 4 kártya volt, és 2.99$ volt a bevezető ára a csomagoknak. 20 csomagos hobby dobozok voltak kaphatóak. Az alapkártyák, kinézete minimálisan tért el a piacon lévő Topps kártyákétól. Chrome háttere volt, és ezüst keretet kaptak a lapok, ezzel fémes hatást elérve. Illetve a Topps felirat helyett a Topps Chrome logó jelent meg a kártyán. Próbálom képen szemléltetni…

A Refractors (ha a maiakhoz szeretném hasonlítani kinézetre, akkor a Silver Prizm hasonlít rá a legjobban talán) verzió 12 csomagonként volt, tehát dobozonként 1 (!) jó esetben 2… Dobozonként tehát 80 kártya volt, ahhoz, hogy csak a 220 darabos alapsor ki tudd gyűjteni, kb. 3 dobozra volt szükséged szerencsés esetben. 132 dobozt kellett volna bontanod, hogy a teljes Refi sort össze tudd tenni, tételezzük fel, hogy minden lapból csak 1 jött. Persze ez csak matek, az életben sosem így nézett ki…

Sajnos a tökéletes kártyák kihúzása ellen szól, hogy ebben az évben még nem számoltak a lapok tapadásával, és ezért nem voltak hintőporozva a csomagok. Na ezek után bontanátok-e csomagot ebből az évből, a szerencsére alapozva?

Black Label

Most pedig nézzünk pár black label lapot több kategóriából is, mert ezek tényleg ritkák, így összeszedtem nektek 20 különbözőt, kezdjük a sort a Kobe lappal, ha már rekord áron cserélt gazdát…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Érzelmek a kártyákon… +VIDEÓ (!)
Next post Magyar kártyacunami jön idén!
1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x