Szöszös avagy a felt-feel lapok

Most olyan lapokkal nyitjuk a hetet, amiket én nagyon szeretek. Két sort sikeresen össze is tudtam szedni, a harmadik nem fogott meg annyira. Ritkán használt eljárással készültek, és tudtommal csak ennél a három sornál alkalmazták.

22 0
Read Time:3 Minute, 5 Second

Mint írtam a bevezetőben kifejezetten kedvelem ezeket a lapokat, ugyanis a tapintásuk különleges. Mindhárom inzertsor, és emellett a kiadvány amiben fellelhetőek voltak az sem volt top termék, így feltételezem, hogy csak kísérleti jelleggel dobták piacra, sajnos. A kiadás idejét tekintve természetesen nem (hiszen a ’90-es években nem léteztek még Panini kosárlabdás kártyák) viszont az ötletesség kategóriájában a Panini nyert, legalább is nálam, bár ott csak az egyik ami bejött…

1997-98 Z-Force Fast Track

Talán ezt a sort senkinek sem kell bemutatni. Az 1997-98 Z-Force kiadvány kedvelt volt a piacon, hiszen több olyan variáció volt kihúzható, mely közkedvelt volt az első és a második szériában is. Most maradjunk az első szériánál, hiszen abban volt az alapkártyák Rave (/399 – a sor első 110 lapja), a Boss / Super Boss, Rave Reviews és mellettük megbújva a Fast Track a teljesség igényét mellőzve.

Elsőre talán meghökkentő volt, hiszen a színes alaplapok között, feltűnő volt egy citromsárga hátterű szöszös (felt-feel) feliratú lap (a FAST TRACK felirat, és a lap alján található fekete sáv volt ilyen). Mondjuk a hobby (36 csomag volt a dobozban, és 8 lap csomagonként, 3$ körül volt kapható csomagja) és a retail (24 csomag volt a dobozban és 8 lap volt csomagonként) dobozt tekintve sem kellett aggódni, hogy tömegesen belefutunk, hiszen 24 csomagonként volt egy a 12 darabos sorból. Húzó név Kobe Bryant.

2012-13 Panini Past & Present Headbands

Írtam feljebb, hogy ötletességben nálam abszolút a Panini nyert ez esetben, ugyanis a sor elnevezéséhez hűen a fejpántra helyeződött a fókusz a lapokon. Ez a kiadvány főként olcsó inzertekkel volt tele. A hobby dobozban 20 csomag volt, 6-6 lappal és átlagosan három Headbands volt 1 dobozban. A Blasterben nem volt garantált, de 10 csomagban csomagonként 6-6 lappal azért egy két Headbands kieshetett. Nem volt ritka, de 25 darabos a sor, így pár dobozt még akkor is bontanunk kellett volna, ha egyszer sem duplázunk senkit sem.

A koncepció szerint mindegyik lapon egy-egy játékos portréja volt látható, és a fején lévő fejpánt tapintása volt szöszös. Szerintem zseni volt aki kitalálta, még akkor is, ha nem kapta fel a piac. Húzó név LeBron James.

Plusz egy ami hasonló volt…

Volt még egy inzert sor, amit itt meg kell említenünk, bár ott a kártya háttere volt ilyen szöszmős… Szintén a 2012-13 Panini Past & Present sorban volt fellelhető a Championship Banners (néhol Winning Touch Banners néven emlegetik), 10 csomagonként egy lap, de csak a hobby dobozban. A lap formája is egy zászlóra hasonlított. A koncepció szerint bajnokokat jelentettek meg a lapokon. Bár a jogi dolgok miatt a Chicago Bulls zászlóján Pippen meg Longley jelent meg ez semmit sem vont le a sor teljességéből, ez a szett is 25 lapból állt. Kicsit ad hoch-nak gondolom a zászlók rendszerét, mert semmilyen rendszert nem véltem benne felfedezni.

Ha neked választanod kellene, te melyik sort gyűjtenéd ki, vagy talán mindkettőt esetleg mindhármat?

KIEGÉSZÍTÉS: 1997-98 Ultra Ultrabilities Superstar kimaradt az összeállításomból, mert ez egy inzert sor szorzós változata, de a jelzések miatt most beleírom, mert igazatok van abban, hogy a koncepció szerint beleillik. Ez az említett szett Ulrtabilities inzertsorának legdrágább, legbrutálisabb, szorzós verziója volt. 288 csomagonként fordulhatott elő az első szériás hobby és retail pakkokban egyaránt. Nincs személyes tapasztalatom vele, mert nekem sosem volt ebből a lapból, de megjelenésre szép, és biztosan feldobja a szöszös fekete betű. Húzónevek: Michael Jordan és Kobe Bryant egyaránt…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Leaf Pro Set – miért, hogyan, kinek, minek?
Next post Olvasónktól kaptuk
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x