ANYTHING CAN BE CHANGED

Elsőre az jutott eszembe, örömömben: “Na jóóóó! Ne bassz már! Ilyen nincs, de ha van, kell!”… Aztán az jutott eszembe, hogy erről mindenkinek tudnia kell! LÉTEZIK OLYAN CIPŐ, AMI FULL ÚJRAHASZNOSÍTOTT, FULL LEBOMLÓ, FULL TERMÉSZETES, ÉS MÉGIS MENŐ! Ebben a cikkben az ACBC márka sikerét olvashatjátok. Kickstartertől a világmárkákkal való kollaborációig.

28 0
Read Time:2 Minute, 2 Second

Mielőtt szó érné a vélemény cikkemet, ha túl lelkes lennék, az azért van, mert szívemen viselem azokat a kezdeményezéseket, amik komoly innovációk és a túlterhelt földünket kicsit is óvja…

A Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon jelent meg egy videó 2017-ben amely több mint egymillió előrendelést eredményezett a két olasz fiatalnak. A “bármi változhat” jelmondatból (angolul: ANYTHING CAN BE CHANGED) indultak ki. Mozaikszóként jelenítették meg a márka megnevezését, így alakult ki az ACBC márkanév, 2017-ben, és mint említettem már a megalakulás pillanatában több mint egymillió előrendelésük volt.

Küldetésük két mondatban összefoglalható: “Zöld termékeket hozunk létre innovatív megközelítéssel. Innovatív terméket hozunk létre a Zöld megközelítés.”

Annak ellenére, hogy hazánkban csak pár napja rendelhetőek meg a ACBC modelljei, az elmúlt 4 évben a márka és az innovációi sorra halmozták a sikereket. Több mint 18 kollaborációt kötött világmárkákkal, és 10 díjat is besöpörtek, többek között a tulajdonosok egyikét Gio Giacobbe-t, 2019-ben a Forbes a világ TOP100 menedzsere közé rangsorolta.

Az első fenntartható sneaker kollaborációt a “Philippe Model Paris”-sal dobták piacra. Különös számokat produkáltak. Az említett cipőnek ugyanis az 53%-a újrahasznált anyagból készült. 15%-a újrahasznosított hulladékból, míg 38%-a biohulladékból volt.

Érdemes kiemelni néhány márkát, hogy megmutassuk, nem a sarki cipővarrodákkal bútoroztak össze, az együttműködések során. A teljesség igénye nélkül: Emporio Armani, Balenciaga, Pollini, GEOX, Diadora is fontosnak érezte emellett az innováció mellett a kiállást, és az együttműködést.

Most azonban térjünk vissza a jelenleg kapható és hazánkban is hozzáférhető modellekre. “Az összes termékük bió anyagokból készül, pl.: szőlő, alma, narancs, kender, biomassza (pl.: borkészítés melléktermékei), illetve újrahasznosított pet palackok felhasználásával. Biológialilag lebomló a legtöbb cipő, mégis divatos, vagány, szép.” – írta Kalovits Gábor barátom, az ACBC magyarországi vezetője, egyik FB posztjában.

Ízlésről vitatkozni nem lehet, mert szubjektív minden, de abban biztos vagyok, hogy sokan találhatnak a kínálatban olyan modellt, ami kedvükre való lehet. Ha választanom kellene, akkor én a kender alapú ACBC EVERGREEN HEMP WHITE modelljébe bújnék bele.

Ami tetszik még a két ötletgazda gondolkodásában, hogy a koncepció végletekig kidolgozott. 100%-ban átlátható, ellenőrizhető a gyártási folyamat is. A boltokban elhelyezett gyűjtőkben pedig az elhasználódott és visszaszedett ACBC cipők újabb feldolgozás után játszótéri alapokat képeznek majd.

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 2012-13 Panini Gold Standard meglepetése…
Next post Érted, Veled, Neked – beszélgetés Anettal
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x