Total D

Lassan 30 éves lesz az első Total D kosárlabda inzertsor. A Fleer kiadványát talán nem is kell bemutatni, mert sokan ismerik, de azért beszélgessünk róla kicsit, pláne, hogy van egy érdekesség benne, amit szerintem biztosan kevesen tudtok…

25 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Az 1992-93 Fleer Total D sorát a második szériába tették bele, de abból is csak az úgynevezett 32 kártyalapos CELLO (más néven Jumbo) csomagból volt húzható. Ott is öt csomagonként volt egy ilyen említett Total D lap. 15 lapos volt ez a szett.

Ebben a sorban tizenöt komoly, a ligában akkoriban meghatározó védő kapott helyet. Mivel ez a második szériában volt kiadva, addigra már egy csomó adat rendelkezésre állt, hogy kitől, nagyjából milyen teljesítményt várhatunk… Így nem véletlen, hogy az év védője Hakeem Olajuwon és vele együtt a teljes All-defensive first team mind az öt játékosa helyt kapott a sorban. Igazán impozáns névsort tettek össze a tervezők.

A teljes 15 lapos 1992-93 Fleer Total D szett…

A lapok előlapjának fekete kerete van, melyen belül egy mozgalmas akciókép látható, ahol természetesen védő szerepben vannak a főszereplők. A képen középen egy óriási “D” karakter körvonalait láthatjuk, aminek a belsejében színes a kép a külsejénél fekete-fehér, kivéve a főszereplőt. Ezen kívül a játékos neve a Total D felirat és a FLEER ’92-’93 felirat jelenik meg aranyfóliázott felülettel.

Bár vannak benne komoly nevek, nem is kérdéses, hogy Michael Jordan lapja a legértékesebb, és a legkeresettebb. Különlegessége, hogy az eddig látott lapokon Jordan káprázatos támadójátéka volt megjelenítve (dobások, zsákolások, labdavezetés és egyéb támadó mozdulatok) ezen viszont a védekezésére volt kihegyezve a kép. BV szinten 150$ ami a második helyezett Pippen 15$-os lapjának a tízszerese. Szerencsés esetben azért 20-30$-ért beszerezhető olyan példány, ami nincs bevizsgálva.

Viszont van egy érdekesség, amit már említettem, és szerintem eddig kevesen tudták. Van egy kép ami kicsit kilóg a sorból, nézzük csak meg ezt a képet kicsit közelebbről…

Larry Nance lapján effektív egy komoly fault (szabálytalanság) látható, ahogy éppen az egyik Los Angeles Clippers játékos alkarját üti / fogja meg. Biztosan található lett volna olyan kép, amin nem egy szabálytalanság látható.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy bár a mai fiatalság számára talán nem sokat mond Larry Nance neve, de egy olyan játékosról beszélhetünk, aki zsákolóbajnok volt 1984-ben, háromszor volt all-stars, és egyszer volt az év védő ötösében, míg kétszer az év második számú védő ötösében. A Cleveland Cavaliers történetében visszavonultatott hét szám (7, 11, 22, 25, 34, 42, 43) közül a 22-est miatta vonultatták vissza.

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Érted, Veled, Neked – hobbik neked…
Next post Állati ösztön
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x