Magyar kártyacunami jön idén!

Mert ugye egyrészt készülünk az EB-re, másrészt még csak most jönnek az idei prémium BL-sorok, amelyekben lehet Gulácsi, Szoboszlai, de akár a Fradi is!

23 0
Read Time:6 Minute, 31 Second

Mert ugye egyrészt készülünk az EB-re, másrészt még csak most jönnek az idei prémium BL-sorok, amelyekben lehet Gulácsi, Szoboszlai, de akár a Fradi is!

Európa több országában már megjelent, nálunk a közeli napokban várható a Panini Adrenalyn XL Euro 2020-as sorozata. Várjunk csak, ilyen volt már nem? De bizony, méghozzá tavaly, de abban csak a húsz, addigra már biztosan részvevő ország jelent meg, a palyoff-körösökről egy-egy csapatkép volt csupán (plusz rendezőként az egy szem Budapest-kártya), és a Panini azt ígérte, hogy a plusz négy kijutó csapat kártyái majd egy külön kis dobozban lesznek megvásárolhatók.

Amit nyilván nem tartottak, és kinyitották a pénztárcájukat, és kihoztak egy új, teljes sorozatot, immáron mind a 24 résztvevővel. Pár országban ezek már megjelentek, és néhány magyar limitált már német- vagy éppen nordic-kiszerelésekből már jön is szépen, de én nem rohannék fejjel az eBaynek, nehezen tudom elképzelni, hogy ezek idehaza ne legyenek elérhetők (persze ettől még előfordulhat). A hazai megjelenésről még nincs infó, csak a szokásos pletykák, miszerint valahol valakinek állítólag megüzenték, hogy valakinek már megmondta valaki fontos helyen dolgozó, hogy neki elkottyantotta a forgalmazó Lapkertől valaki, hogy március 23 vagy 24. Aztán majd meglátjuk.

Az alapsorba 8 magyar kártya került, plusz egy idegenbeli piros mez, valamint három szóló és egy dupla inzert, azaz összesen 13 kártya. Nagyon ritkának tűnő nincs köztük, türelemmel, cserékkel ez biztosan összejön mindenkinek könnyen.

Azonban ezeken felül feltűnt az eBayen 13-féle magyar XXL, azaz a szokásos méretűnél nagyobb magyar limitált kiadású kártya. Mivel ezek semmilyen kiszerelésben nem kaphatók még, így nagyon valószínű, hogy az olasz eladó közvetlenül a gyárból jutott hozzá, máskor is előfordult már, hogy későbbi exkluzív-kártyák az eBayen tűntek fel először, nyilván nem kell nagy ész hozzá, hogy rájöjjünk, ezeket a gyárból lopták ki.

Jó hír, hogy nem kell a nyugdíjmegtakarításainkhoz nyúlni, mert ezek egyesével, extraként kerülnek majd a 3000 Ft-ba kerülő kezdőcsomagokba. legalább is az eddig kikerült képek szerint ezeken ilyen ár szerepel, illetve ott figyel rajtuk szövegben is, hogy mindegyikben lesz egy-egy ilyen óriás limitált. Persze legalább 11 csomagot meg kell majd venni, ami önmagában 33 ezer forint, ráadásul lesz egy csomó plusz albumunk, de ez a szokásos túlvásároltatás a Panini részéről, ha minden (is) kell, vegyél meg mindent 3-4-5-szörös mennyiségben, mert a Panini akkor tudja szendvicsekkel teletömni a bendőjét, fizess, amíg nem üres a pénztárcád.

Fontos közbevetés: Nem biztos, hogy az XXL-ek kellően variálva lesznek. Korábban előfordult, hogy egy bolt minden kezdőcsomagjából azonos XXL jött, hiába lehetett volna 5- vagy 8-féle is. Mert erre a forgalmazó tojik magasról. Tehát mielőtt egy helyen megveszel 15-öt, vegyél próbának kettőt vagy hármat, és ha azok egyformák, akkor máshol vedd meg a többit.

Namost, a Panini ritkán csinál olyat, hogy ami megjelenik XXL-méretben, az nem jelenik meg a hagyományos XL-méretben is, tehát máris beduplázhatjuk a mennyiséget, és a 13 darabos alapsor mellett 13+13 limitálttal is számolhatunk.

Jó és rossz hír is, hogy a nemzetközi piacon a magyar XXL exkluzívak igen keresettek lesznek. Jó hír, hogy ha sikerül ezekből a saját szettünket kigyűjteni, a duplákért sok mindent elkérhetünk, így például ha valamely magyar normál méretű limitált csak az Új-Hebridákon jelenik meg, és ritka, következésképp drága lesz, akkor az XXL-méretűek kiváló cserealapok lesznek rá. Ellenben van két rossz hírem is:

Először is az exkluzivitás miatt a gátlástalan magyar kiscápák (szóval a magukat annak képzelő, mindig jól értesültek) fel fogják zabálni, amit érnek, így nagyon sok gyereknek nem fog jutni ezekből, vagy majd meresztgetik a szemüket, hogy ebayen, Vaterán vagy a Facebook-csoportokban, miért kér ezekért több tízezret néhány, a profilképén nyájasan mosolygó bácsi, és miért nem tud apa még karácsonyra sem letenni a fa alá egy Szoboszlai XXL-limitáltat.

A másik rossz hír pedig pont nekik szól, hogy ez a habzsi-dőzsi pont addig fog tartani, amíg nem jönnek az alávaló galád kishalak – akik képesek lesznek ugyanezeket 2-3 ezer forintokért eladni a külföldi gyűjtőknek –, le nem verik az árakat, és lehet majd megint sóhajtozni, hogy bezzeg a törökök meg a lengyelek hogy összetartanak, és ha náluk jelenik meg valami exkluzív, akkor bizony nem mennek le az árral a béka segge alá, csak a hülye magyar, aki nem gondol szegény cápa-bácsikra.

És sajnos ez erősíti az első rossz hírt, hogy pont emiatt a cápa-bácsik pontosan tudják, hogy fel kell vásárolniuk, amit csak tudnak, hogy aztán egy fél kocsira valót kereshessenek rajta, tehát ők most akár milliós nagyságrendű pénzt is beletehetnek ebbe, hogy aztán a piaci árat ők diktálhassák, ezért nagyon gyorsan fognak fogyni.

Szóval: aki ki akarja gyűjteni a 13 magyar XXL-Limitáltat, ne várjon, mert elviszik előle a csomagokat, a Tescoban a megjelenés napján ötvenesével fogják a kasszába tolni a cápa-bácsik a kezdőcsomagokat, aztán nem lesz. Tessék venni, mondjuk 15-16 ilyet (de ahogy fentebb írtam, ne feltétlenül egy helyen), a hiányzókra elcserélni, ami duplán jön, majd azt a pár maradékot már érdemes feltenni eladásra, és akkor mondjuk 30 ezer körüli összegből mindenkinek ki lesz a sora. Nagyságrendileg. És akkor, ha az előzetes várakozásom bejön, és valóban mind a 13 elérhető lesz itthon, de a logika ezt diktálja.

Mi várható még ezeken felül?

Az alábbi információk nem teljesek, részben várakozásokon alapulnak, de annak ellenére, hogy a Panini már tavaly kihozott egy Select Euro 2020 Preview sort, idén is lesz Euro 2020-as (vagy 21-es?) prémiumsor. Méghozzá brutális. Aki más sportok prémiumkártya-sorozataival is tisztában van, annak elég, ha annyit mondok, hogy Mosaic, és máris elkezdi kaparni a falat, hogy inkább maradt volna a Lutra-matricánál, vagy a szalvéta-, de leginkább a tapasztalatgyűjtésnél, pontosan tudja, hogy úgy meg lesz fejve, mint üveges tótnak a szalonna!

A Mosaic ugyanis az egyik legszebb, de legdrágább prémiumsor, ráadásul agyon is van bonyolítva. Kosarasból például vagy nyolcféle kiszerelésből (Hobby, First Of The Line Hobby, Fast Break, Choice, Retail, Blaster, Cello, plusz a Kobe halála miatt ki nem adható aláírt-redemptionök helyett kiszórt exkluzív Mosaic pakkokból) összesen több, mint 30-féle parallelt kellett összeszedni, köztük 3-féle 1/1-et annak, aki teljes szivárványt szeretett volna kigyűjteni. Egyetlen játékosból.

Akkor most képzeljük el, hogy ötszáz vagy ezer dollár körüli, de kevés kártyás dobozokból mondjuk csak 5 magyar játékos szivárványát kigyűjteni hány kocsi árába kerülhet. Nem, nem viccelek, ez tényleg ilyen brutálisnak ígérkezik. Nyilván nem a magyarok lesznek a sorozat legkeresettebb játékosai (bár, ha ráteszik Szoboszlaira a hamis rookie-logót, akkor ő biztosan vagyonokba kerül majd), de amilyen esztelen magasságokba verte néhány tehetős, de türelmetlen vállalkozó a magyar lapok árát a 2016-os Prizm Euro megjelenésekor, sok jóra most sem számítok. Szóval, aki nem ismer mértéket, annak minimum a családi vállalkozás csődjét kell majd behazudnia otthon az asszonynak, miért nincs pénz idén a Bahamákra.

Márpedig a Panini focis-sorokért felelős főnöke tényleg azt találta mondani egy podcastban, hogy az év második felében biztosan lesz EURO 2021 prémiumsor, és az bizony Mosaic lesz.

Jó, és ezeken felül?

Várhatóan most is lesz napról-napra, de csak 24 óráig rendelhető Panini Instant sor (figyelem: csak amerikai címre postázzák), amikből mindig annyi készül, ahányat rendelnek, plusz ezek alacsony, /25-ös, /10-es, /5-ös és 1/1 paralleljei. Ha netán túljutunk a csoportkörből, ez sem lesz olcsó.

És akkor már csak épp érintőlegesen említem, hogy a Topps még csak most fogja kihozni a 2020/21-es BL-szezon prémiumsorozatait, amikből lesz minimum négy (Finest, Chrome, Museum, Merlin), és ezekben bizony benne lehet a Fradi, plusz Gulácsi, esetleg Szoboszlai is.

Szóval, focis-gyűjtők, lottózzatok, vagy álljatok megfelelő százalékért strómannak, ha túl akarjátok élni ezt az évet. Mert fentiek még csak azok, amik már ismertek, vagy logikusan várhatók…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post A tökéletes lap…
Next post A Carvel Disc-ek története
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x