3,5 millió dolláros Pokémon átverés részletei… + VIDEÓ (!)

Logan Paul videóblogger neve sokaknak mondhat valamit manapság. Sok botrányos ügye volt, hiszen az viszi a nézettséget, itt azonban bár nála csapódott az ostor, de pénzileg mégsem ő járt rosszul. Ő egy álmát veszítette el (ami talán a legfontosabb a gyűjtői hobbiban)…

25 1
Read Time:3 Minute, 58 Second

Ez az írás ugyan egy Cardporn cikkre hivatkozik, de nem lesz benne ritka az egyéni meglátásom… Tudjuk Logan Paul-ról, hogy komoly Pokémon gyűjtő hírében áll. De hát a higgadtság és a pénz nem mindig járnak kéz a kézben, főleg nem amikor a gyűjtői zsigerek bizseregni kezdenek…

Az eredmény: HAMIS! Amit a videóban pillanatról-pillanatra követhettek.

Most pedig kapcsoljátok be az öveket, és merüljetek el a re-sellerek világában… Ez a példa pontosan, jól megmutatja, hogy miért nem szeretem azokat a kereskedőket, akik nem tisztességesen járnak el, és mindent a profit mögé helyeznek, sok esetben mások többéves munkáját is… A végső láncszemtől induljunk visszafelé.

Logan Paul – 3 500 000 $ (visszatérítve)

Bár a doboz nyitását Logan tette meg, két a Pokémon közösségben jól ismert szószóló társaságában (@Thepokejew és @Realkingpokemon), és ténylegesen lukra futott, az eladó az ő esetében egy barát volt, nem csak simán egy re-seller. Bolillo (közismertebb nevén @shyne150) szintén sokaknak ismerős lehet, mert igazi befektetője a kártyapiacoknak… Sok-sok csemege mellett lehet fel sem tűnik elsőre a Doncic RC lap eladási posztja… 😉

Igen ő volt az eladója annak a lapnak. Visszatérve hozzá, ő haladéktalanul kártalanította Logant, akit ki is lehet venni innentől a képből, és teszem hozzá, hogy az én szememben ezzel a cselekedettel sokat nőtt. Bár kérdés, ha mással mondjuk nem egy barátjával történt volna, akkor is helytállt volna? Ezek azonban már csak találgatások, mert a visszafizetés megtörtént.

Logan pedig elnapolta az álmát, hogy csomagból bonthat eredeti Charizard lapot, pedig már a kezeiben érezte, mint ahogy ezt elmondta… És egy gyűjtőnek talán ez a legnagyobb katasztrófa, de erre később visszatérünk.

Shyne150 – 2 700 000 $ (a károsult)

2012 április 9-én posztolta, hogy megérkezett hozzá, amit vett… egy igazi történelmi pillanat… azóta már kiderült, hogy két eladója volt a doboznak.

Jameel (@shopmeelypops itt még dicsekedett, hogy segédkezett a doboz értékesítésében) aki 515 000 $-t kapott, sőt itt megnézheted az eladási videót is. Nem fizette vissza a pénzt, az ígérete ellenére! Amivel nagy csalódást okozott a hobbiban jelenlévőknek, hiszen a többség szavahihető embernek tartotta, és elég sokat profitált már a kártyaüzletből ahhoz, hogy ez az összeg ne legyen kifizethetetlen számára (ha visszatekersz az idővonalán, még a kezdeteket is nyomon lehet követni, ahogy az első boltját nyitotta)… Ő volt akinek ez kb. az üzletkötői jutaléka lehetett, hiszen ő ismerte Shyne150-et, és ő győztem meg a BBCE-t (Baseball Card Exchange), hogy hitelesítse a dobozt, annak ellenére, hogy a BBCE a Pokémon dobozok tekintetében tapasztalatlan volt.

A BBCE-nek szerintem vissza kellett volna utasítania a megbízást, hiszen a hitelesítése nélkül biztosan nem lett volna sem Shyne150 sem Logan vevői oldalon… Bár az árukat nem látom, de biztosan nem 100$-ért vizsgálnak be egy ilyen dobozt.

Jakob (@cardkahuna a nagy “nyertes” szintén az eladás pillanataival büszkélkedett) aki 2 185 000 $-t tett el… Már az első pillanattól nem volt rendben ezzel a sráccal a dolog. Első insta poszt – ha ezen éled, és ebből élsz – biztosan nem egy első szériás hat dobozos Pokémon Case? Mondhatnám, hogy meglepő, de az ígérete, miszerint visszafizeti a pénz, a hitelességével (ami nem is nagyon volt, Jameel sokéves munkáját is tönkretette ezzel) éppen úgy dőlt össze, mint a kártyavár. Számtalan történettel előállt azóta, ami a nézelődőket szórakoztatja a rendőrséget, és az ügyézséget biztosan nem… A történetek szerint most nincs pénze. Innentől már pont ugyanolyan a sztori, mintha akármelyik kreatív “nemlopott” Vaterás srácot hallgatnád.

És itt be is zárult a kör… Jakob egy csaló. Megtépázott/tönkretett két évek óta a hobbiban tevékenykedő szereplőt, és megkárosított egy nagy hírű re-sellert, emellett megtévesztett egy csomó rajongót… Mindig sajnálom, ha valakit átvernek, akkor is, ha éppenséggel egy olyat vernek át, aki szerintem nem használ a hobbinak javarészt (itt nem Logan-re gondolok). Viszont Logan gyermeki örömének leolvadását végignézni… Na az az amit csak egy gyűjtő érthet meg.

A résztvevők, és az insta neveik…

Nyitott kérdések bennem…

1.) Shyne150 veletek is ilyen nagylelkű lett volna, hogy vita nélkül visszaadja a pénzeteket?
2.) Shopmeelypops belebukik ebbe az ügyintézésbe? Esetleg vissza fogja adni a pénzt?
3.) BBCE elveszíti a hitelességét a dobozbevizsgálás piacán? Visszaadja a pénzt a hibásan elvégzett munkájáért?
4.) Cardkahuna vajon valaha fizetni fog? Illetve lesz aki még ezek után is boltól vele?
5.) Vajon Thepokejew és Realkingpokemon mennyit veszített a hitelességéből, egyáltalán veszített-e?

Amennyiben lesznek még fejlemények, akkor azt is megírom nektek…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

www.thecollectorsbest.com hírek, információk, ötlettár, tudástár és oktatás… a gyűjtői közösségek szakportálja… hogy kezdőként is sikeres lehess…

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Previous post Stüssy x Nike Air Penny 2 kollaboráció…
Next post TOP10 Topps Chrome RC lap, szerintem…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x