Timberland és az NBA

Ha már Cole Anthony jóvoltából előkerült a zsákolóversenyen, akkor kihasználom az alkalmat és írok arról a márkáról, mely szerintem az elmúlt 20-30 év legstabilabb minőségét hozta…

25 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

Bár talán elfogult vagyok, hiszen az egyik kedvenc márkám, de a Timberland márka nálam összeforrt a minőség szóval. Ruhában is kifogástalan minőségben dobnak piacra termékeket. Már gyerekként is szerettem volna azt a bizonyos sajtbakancsot (hiszen az általam hallgatott rap sztárok is ilyen lépőben tűntek fel a klipekben), de akkor számomra még megfizethetetlen volt.

1998 környékén volt egy olyan jelenet, amit amíg élek nem felejtek el… A Dózsa György úti kosárlabdacsarnokban megjelent egy baseballsapkás, sárga pufidzsekis “apró termetű” fehér srác (persze csak az akkori kosaras közeghez képest tűnt alacsonynak), farmerban és a klasszikus Timberland bakancsban. Olyan volt mintha egy amerikai klipből lépett volna elő az illető. Mi éppen akkor fejeztük be az edzést, és a pálya szélén próbáltuk a légzésünket rendezni.

Ő a felnőtt edzésre érkezhetett, gondoltam, mert nálunk idősebbnek tűnt, bár fiatalos volt az arca. Elvett egy labdát az öltöző ajtajába tolt állványról, odasétált a gyűrű alá, és zsákolt egyet olyan természetességgel, mintha nem számítana, hogy éppen az utcáról lépett be… Akkor láttam életemben először ilyet élőben, hogy valaki egy Timberland bakancsban zsákolt, aki próbálta már, tudja, hogy nem könnyű. Ő volt Szokolik Gergő… Abban az évben hihetetlen kalandokat éltünk át (sok-sok buli) és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Ma mindketten a boldog családapa életünket éljük már leginkább, és a kosárlabdában is tevékenykedünk többek között.

Az elmúlt időszakban (1997-óta) több darab is megfordult nálam, és hát egyszer sem kellett csalódnom. Számtalan verzióban piacra dobták már, és ma is legalább 20-30 verzióban beszerezhető, mégis a legkeresettebb modell a mai napig a klasszikus sajtszínű változat.

Cole Anthony a Timberland 6-Inch “Wheat” névre hallgató verzióban nyitotta meg a zsákolóversenyt. Természetesen a fölsője sem volt elhanyagolható, hiszen azzal pedig édesapja előtt tisztelgett (Greg Anthony a New York Knicks legendája) aki nem mellesleg a segítője is volt a műveletben (ő tartotta a lebdát)… Egy szépen kivitelezett “windmill dunk” lett belőle.

Sajnos a kezdés után eléggé alacsony lett a színvonal. Nekem nem hozta azt a katarzist, amit elvártam tőle, kicsit ötlettelennek tűntek a gyakorlatok, és a kivitelezés minősége sem volt az igazi. Nagyon sok rontott zsákolás volt. Ennek ellenére jó volt látni ezt a gálát is, és Obi Toppin joggal emelhette magasba az elsőnek járó trófeát.

Timberland 6-Inch “Wheat”

1968 óta gyártják a bakancsokat, de csak 1973 óta Timberland néven, ugyanis akkor fejlesztették ki a fröccsöntött talpat, ami azóta is a bakancs változatlan eleme. A magas minőségű nubuk bőr felsőrész is elvárás már a márka felé.

Az eredeti 1973-as gyártás során 39 különböző darabból álló bakancsokat tettek össze. Nem az aktuális divat volt iránymutató a gyártás alatt, hanem használhatóság, a forma és a minőségi kidolgozottság voltak az elsődleges szempontok.

A ’90-es években kapott óriási rivaldafényt, amikor a népszerű rapperek a klipjeikben is ezekben tűntek fel, bár tegyük hozzá, hogy ekkor már sokan hordták Amerika szerte. Mindenhová begyűrűzött, hiszen nem lehetett olyan ruhával párosítani amihez ne ment volna, a laza sportoló (prémes nerces) vagy rapper (sportmezes, farmeres) style-tól a szupermodellekig, akik tökéletesen párosították őket elegáns ruhákkal illetve melegítőnadrággal egyaránt.

Az első nemzetközi eladás, egy olasz üzletember számára történt, aki 600 párral rendelt, és két hónap alatt el tudta adni az összeset. Akkor kezdte meg térhódítását Európában.

A Timberland nagyon kevés és apró változtatást hajtott végre a modellen a megjelenése óta, így szinte ma is az 1973-as eredeti kialakítását kapjuk meg. Időtlen megjelenésű, letisztult, és egyszerű. Ezzel az állandósággal is magyarázzák a bakancs töretlen népszerűségét.

Az alapmodell 198$-tól kapható a Timberland hivatalos webshopjában, de a hazai piacon akciókban sokszor elcsíphető 40 000 – 50 000 Ft környékén már. Onnantól persze a csillagos égig mennek a különböző extra kiadások árai.

A többi résztvevő neve és cipői

Jalen Green – Adidas Exhibit A
Juan Toscano-Anderson – Nike Kobe 6 Custom
Obi Toppin – Air Jordan 36 PE

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a tartalmaink mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

www.thecollectorsbest.com hírek, információk, ötlettár, tudástár és oktatás… a gyűjtői közösségek szakportálja… hogy kezdőként is sikeres lehess…

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Panini Prizm és Funko Pop együttműködés…
Next post Insta mustra 5
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x