Az kell! De vajon miért?

TOP5 olyan tárgyat hoztam ma el nektek amit én nem vennék meg, de mégis valakinek a gyűjteményében landolt.

15 6
Read Time:4 Minute, 2 Second

Beszéltük már, hogy a kártyák az NBA esetében marketing anyagok szerepét is betöltik. Mint ilyennek, az a szerepe többek között, hogy figyelmet vonjon magára, elhintse az üzenet magját, és értékesítsen. Pont ezért gyűjtői oldalról is könnyen meg tudja magyarázni magának a vevő, hogy ő most miért is fizeti ki az adott terméket, sokszor átgondolatlanul, a birtoklási vágytól hajtva, vagy akár irreális áron is. Kinézte, és kell neki, más magyarázat nem is kell ilyenkor… A kártyáknál egyértelmű a vágyakozás mögöttes tartalma, vannak olyan sztárok, akiket szinte naponta láthatunk a képernyőn, mellett folyamatosan marketingelik őket egyéb témákkal kapcsolatosan is, így rajongóknak vagyunk “nevelve”, ezek mellett annyi pénzt bele pumpálnak egy-egy reklámkampányba, hogy nem csoda, hogy sorban állnak a vevők még ilyen dobozáraknál is.

Én Vince Carter esetében mindent gyűjtök, amihez hozzá tudok jutni, legyen az mez, cipő, kártya, újság, meccsjegy, poszter, pohár, zseton, tároló doboz, bábu, labda vagy bármi itt fel nem sorolt tárgy. Ezért nálam sok minden hozzá tud kapcsolódni a hobbihoz. Mégis vannak amik már nálam is kiváltják egyes esetekben az erős kérdőjelet, hogy azt valóban miért veszi meg valaki.

Elhoztam a TOP 5 számomra érthetetlen e-bay eladást, ami normál esetben még csatolható is lenne a sportkártya hobbihoz.

1. Zacskózott levegő Kobe utolsó meccséről…
Nem, ez nem egy legenda. Tényleg volt ilyen. Sőt. A sztorit szerintem mindenki ismeri, de elevenítsük fel nagy vonalakban. Az Utah Jazz elleni utolsó mérkőzésén, amin hivatalosan pályára lépett Kobe Bryant, sérülést is szenvedett, majd a szünet után egy nagyon eldőltnek tűnt meccsen olyat produkált, amit még a legnagyobbaktól is ritkán látni. A lényeg, hogy 60 pontot dobott, és 101-96-ra tudott nyerni a Lakers, Kobe kimagasló teljesítményével. Amúgy is nagy volt a figyelem Kobe-n, hiszen az utolsó fordulókban már folyamatosan a búcsúztatásáról szólt minden. Szóval sokan voltak kíváncsiak erre a mérkőzésre, és nem kellett csalódnia egyetlen egy nézőnek sem. 1-2 napra rá bukkantak fel az e-bay-en a zacskózott levegő. Kreatív, de számomra sok kérdést vet fel. Bár nem sok kelt el, de horror áron is voltak amik felbukkantak (lásd a nyitóképen a 15000$ feletti licitálás).

Ez az elsők között került értékesítésre… számomra érthetetlen az ára is, de a bidelők száma még érthetetlenebb…

2. Mendez tesók a háttérben…
Furcsa volt, és meglepően került elő egy napon a 2010-es évek végén egy 1990-91-es Hoops Mark Jackson lap, mert észrevette valaki, hogy az akciókép hátterében látható Lyle és Eric Menendez. Menendez testvérek Amerikában elég sokáig foglalták a helyet a hírcsatornákon, hiszen hidegvérrel megölték a szüleiket, és ezt az elején nem is ismerték be. Sokáig foglalkozott velük a sajtó. Azóta is a sitten ülnek. Szóval ez a két jómadár a háttérben van, és ez a kártya, ami addig 10 centtért is nehezen talált gazdára. hirtelen 10$ fölé rohant. Sőt a topp időszakában 30$-ért is hirdették. A BV még most is 12$. Persze mára már ez a lufi kidurrant, és a lap visszatalált a reális árához. 1$ körül már be lehet szerezni, bár az említett testvérpár miatt biztosan nem venném meg.

Karikázva a háttérben a két jómadár…

3. Dedikált piszoár…
Egy lelkes rajongó 23$-ért megvette a képen látható piszoárt, amikor 2014-ben a Silverdome (Detriot Lions stadionja) felújítására került sor. A rajongó elvitte egy dedikálásra magával és aláíratta Berry Sanders-szel. Aki a rajongó feltételezése alapján sokszor használhatta is ezt a “könnyítő” egységet, hiszen 10 szezont is lehúzott Detriotban. Nem találnátok ki mennyiért kelt el… 3000$ felett sikerült a rajongónak eladnia ezt a tárgyat…

Ezt sem vettem volna meg, de megnézném, mit kezdett vele a vevő

4. Műfogsor…
Na ez megint csak a beteg kategória nálam. Tyrus Cobb-tól is találtam egy érdekességet. Az MLB sztárja is Detroithoz köthető. Sok rekordot döntött meg a maga idejében, amiből még mára is maradt, tehát méltán nevezhető híresnek. Egy rajongója 1999-ben vette meg ezt az “erekjét” a játékos műfogsorát, 7 475$-ért ami azért fura, hiszen ez biztosan ritkább mint a baseball kártyái, azokért viszont időnként 200 000$ felett is adnak a gyűjtők.

Ez inkább rémisztő és fura mintsem büszkeséget keltő, legalább is számomra

5. FIFA tag…
2005 decemberében sorsolták ki a FIFA World Cup párosításait. A rendezvény után a takarító személyzet a földön találta a “Germany” feliratú papírt, amit zsebrevágott, és pár héttel később feltette az ebay-re. Mondjuk úgy, hogy megérte a takarítónak, hiszen 1000$-ért talált gazdára az a bizonyos papírcsík… Mondjuk erről a listáról ez az, amin még elgondolkodnék, ha futball és azon belül Németország rajongója lennék.

Itt még a sorsoláson látható a tag… később az ebay-en és azóta pedig már gyűjteményben

Amennyiben úgy látod, hogy valami kimaradt, mert nálad más is beférne a TOP5-be, akkor nyugodtan írd meg, és beszéljünk arról is.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Miért nem az 1984-85 Star #101 lapot tekintik MJ RC lapjának?
Next post Miért is kell vigyázni a kártyák állapotára?
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x