A Panini SLAM-címlapjaira a Topps Sports Illustrated borítókkal válaszol

A 70 éves Topps egy 70 kártyás sorozattal rukkol elő, amelyen a Sports Illustrated magazin elmúlt 70 évének címlapjaiból válogatnak. Azaz multisport-sorozat lesz, heti kettő, csak egyesével és online-rendelhető kártyával. Ami azért is izgalmas, mert ha egy kész címlapot tesznek kártyára, akkor az abban szereplő kép jogát már nem kell megszerezniük, azt a Sports Illustratedtől kapják…

21 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Az idei Hoops sorozat szenzációja a SLAM-inzertsor. Mit szenzáció… inkább megmentő, hiszen az évek óta egyik legolcsóbb sorozat dobozárai idén már elég magasra kúsztak, így le a kalappal a Panini előtt, hogy tettek bele egy olyan inzertsort, ami a megszokott, de legalábbis az előzetesen várt értéknél többet ad vissza a vásárlónak. Várhatóan azért ezek a Donruss Marvels-inzertsorának magasságáig nem fognak emelkedni (hogy valami frissebbhez hasonlítsam), de az irány adott, ha az ötödéig vagy negyedéig felérnek, már az is nagy könnyebbség.

A Topps vélhetően ennek a sikerét (is) látva szánta el magát hasonlóra. Igaz, baseball-sorokban már korábban is voltak Sports Illustrated KIDS címlapok, többnyire a játékosok szájában egy szövegbuborékkal, és abban valami viccesnek szánt mondattal, de a mai bejelentés ennél kicsit komolyabban ígér.

Ugyanis a 70 éves Topps egy 70 kártyás sorozattal rukkol elő, amelyen a Sports Illustrated magazin elmúlt 70 évének címlapjaiból válogatnak. Azaz multisport-sorozat lesz, heti kettő, csak egyesével és online-rendelhető kártyával. Ami azért is izgalmas, mert ha egy kész címlapot tesznek kártyára, akkor az abban szereplő kép jogát már nem kell megszerezniük, azt a Sports Illustratedtől kapják. Egy újságcímlap ugyanis a nemzetközi szokásjog szerint már önálló alkotásnak számít (hiszen legalább 30%-kal megváltoztatja az eredeti fotót). Így olyan sportok képei is megjelenhetnek rajtuk, amelyek jogával a Topps nem rendelkezik, és persze nyilván nem a vízilabdára gondolok.

Kíváncsi vagyok, hogy például Michael Jordant rá merik-e tenni, aki még Panini-kártyákon sem jelenhet meg, mert így, hogy az egy eredeti újságcímlap újraközlése, tulajdonképpen jogilag nem nagyon lehetne kikezdeni őket.

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post A Carvel Disc-ek története
Next post Egyperegyből csak egy létezik!… Illetve…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x