Nike Shox VC

Egy hónap híján 20 évet kell visszatekernünk az idő kerekén, hogy az első Nike Shox VC modellig visszaérjünk (még ma is menő és modern lenne). Ma pont erről írok kicsit nektek.

26 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

2001 karácsonya volt amikor a boltok polcain feltűnt a Nike Shox VC… Én elfogult vagyok, illetve folyamatosak a viták, de én azt gondolom, hogy Vince Carter minden idők legjobb zsákolója. Több rekordot is tart és komoly “nyomokat hagyott” a kosárlabda történelmében. Azóta már csak NBA történelem lett ez is, de ő az egyetlen, aki négy évtizedben is pályára lépett…

Szóval a kétezres évek eleje. Akkortájt mindenki Vince Carter káprázatos zsákolásaival volt elfoglalva, és minden héten azt várta, hogy éppen melyik mozdulatával lesz benne AIR Canada a heti top10-ben. Szóval ki lehetett volna jobb reklámarc egy olyan cipőnek, amiben “rugók” vannak?

Nem volt egyszerű Carter szerződtetése a Nike-hoz, hiszen éppen vitában állt a Pumával, az 1999-ben aláírt szerződése miatt. A 30 millió dolláros Nike szerződés több mint fele is a Puma szerződésének kiváltására ment el, de legalább letisztult a kép, és útjára indulhatott ez az együttműködés.

A Shox talp technológia teljes kifejlesztéséhet 16 évre volt szükség a Nike-nak, ami a teljes energia visszanyerést biztosította a cipő viselőjének. Ezt használták fel a Shox VC esetén is a teljes talprészen. A cipzáras felsőrész egészen futurisztikus megjelenítést biztosított. Kevesen tudták, de a kesztyűszerű borítás alatt egy egészen dizájnos megjelenés volt, melynek a bordázottsága átsejlett a felsőrészen. A cipzárt biztosító tépőzáras pajzs formájú anyagdarabon markánsan megjelent a VC logo, illetve a felhúzást segítő hátsó fülön megjelent Vince Carter aláírása.

Többféle színállásban dobták piacra már az első pillanattól. A legelső amit élőben láttam az a fekete/piros volt, de a kedvencem (ami nekem is volt) az a UNC kék/fehér színállás volt. Az ezüst színű verzió a Rayguns reklámkampányból már ismerős lehet…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post A két oldalas kártyák sora… +VIDEÓ (!)
Next post Babagyűjtés
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x