A duplán kiadott kártya…

Múlt héten beszélgettem Pál Andrással, aki felhívta erre, az általa gyűjtött sorra a figyelmemet, és elmondta, milyen furcsaságot tapasztalt… Utána jártam és, így született ez az anyag.

26 0
Read Time:3 Minute, 16 Second

Olyannal már találkoztam, hogy egy checklist-ben benne volt egy lap, de a csomagba sosem került bele, és így meg sem jelent. Volt annak idején ilyen, akinek a kártyáját nyomás után vették ki, mert jogi vita támadt a két fél között. Sőt olyan is volt már, hogy a kép és a designi miatt tök hasonló volt a két kártya, de az sem teljesen volt azonos. Viszont ilyen esettel, amit most mutatok még nem találkoztam…

Létezik az a mindenki által elérhető kiadvány, hogy: 2020-21 Panini Contenders Draft Picks. Ebben a kiadványban egyetemi mezben jelennek meg a játékosok, és volt benne egy inzert sor, mely az egyetemi kabalafigurákat jelenítette meg, ami hiánypótló a maga módján.

Ez a kiadvány abszolút arra szolgált, hogy elérje azon fanatikus rajongókat, akik szinte csak az egyetemi sportot követik. Természetesen az egyetemi ligán belül is megvannak a nagy riválisok, akik összecsapásait kiemelt figyelem övezi minden évben. Ilyen összecsapás a University of North Carolina Tar Heels (UNC) és a Duke Blue Devils összes találkozója évről-évre. Miért is? Ősi riválisként mindösszesen a Tobacco Road-on kell végig menni, hogy valaki elérje a két egyetemet (légvonalban 8 mérföld, úton 10 mérföld). Első összecsapásuk 1920 január 24-én volt. Azóta 255 alkalommal találkozott a két csapat, és a UNC vezet 141-114-re a győzelmek tekintetében (az én legnagyobb megnyugvásomra, hiszen 1993-óta UNC drukker vagyok). A Duke magánegyetem, míg a UNC állami oktatási intézmény. Tehát minden szempontból szemben állnak, ráadásul szinte minden évben mindkét csapat a bajnoki cím várományosai között szerepel.

De a rövid kitérő után kanyarodjunk vissza az eredeti témához, meglátjátok közel lesz hozzá. András próbálta beszerezni a hiányzóit, hogy végre teljes legyen a sora. Megosztotta, hogy mely sorszámú lapok hiányoznak neki (összesen négy hiányzója volt). A csoportból kapott egy üzenetet, hogy valakinek megvan az egyik keresett kártya, de a sorszám nem stimmel… Itt indult el a kutakodás. Ugyanis két teljesen azonos kártya van a sorban, csak az egyik a sorozat 9-ik míg a másik a sorozat 14-ik lapja. Ezen a lapon a DUKE BLUE DEVIL-je van…

Ezt a kérdést próbáltam körüljárni: miért is lehet ez így?

Hivatalos közleményt nem találtam, ez nem meglepő, hiszen a Panini-nek nem szokása reagálni ezekre a dolgokra. Sőt még egyéb cikket sem találtam, így próbáljuk meg mi megfejteni. Nekem három vonal jut eszembe.

Lehet egy véletlen hiba. Egyszerűen csak kétszer tervezték be… fura lenne, azok fényében, hogy egy ilyen folyamatot mennyi lépésben ellenőriznek, nehéz elképzelni, hogy ezt senki nem szúrta volna ki.

Lehetett egy másik betervezett csapat kártyája, akinek a lapja az utolsó pillanatban valamiért kikerült, és hirtelen pótolni kellett, így fogtak egy kész lapot átemelték, és átszámozták… fura lenne, mert sok-sok csapat híres kabalája kimaradt… tehát lehetett volna mit odatenni.

Lehet szándékos, mert mondjuk a magánegyetem a zsebébe nyúlt, és kifizette a kétszeri megjelenést… fura lenne, mert ha szándékos, biztosan valamit megváltoztattam volna rajta.

Egyik megoldás sem tűnik jó magyarázatnak. Neked van esetleg ötleted?

Mascots Checklist

20 kártyás sorozat.
PARALLEL kiadások: Green, Red, Blue #/99, Purple #/99, Cracked Ice #/23, Gold Cracked Ice #/23

1 Uga – Georgia Bulldogs
2 The Duck – Oregon Ducks
3 Mike The Tiger – LSU Tigers
4 Sparty – Michigan State Spartans
5 Brutus Buckeye – Ohio State Buckeyes
6 Albert – Florida Gators
7 Sebastian The Ibis – Miami Hurricanes
8 Aubie The Tiger – Auburn Tigers
9 Duke Blue Devil – Duke Blue Devils
10 Sparky The Sun Devil – Arizona State Sun Devils
11 Big Jay – Kansas Jayhawks
12 Otto the Orange – Syracuse Orange
13 Joe Bruin – UCLA Bruins
14 Duke Blue Devil – Duke Blue Devils
15 Rameses – North Carolina Tar Heels
16 Hink – Butler Bulldogs
17 Smokey – Tennessee Volunteers
18 Big Red – Western Kentucky Hilltoppers
19 The Wildcat – Kentucky Wildcats
20 Rudy Flyer – Dayton Flyers

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Híres női gyűjtő: Wilhelmina Von Hallwyl
Next post Reszkessetek, betörők! x adidas Forum Low
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x