1990-91 Fleer #26 Michael Jordan

Gondoltam mutatok nektek egy kártyával kapcsolatos “titkot”. A lap nem drága, és talán nektek is van, így jó, ha tudtok róla… Nekem megvan mind a kettő, de miért kettő?

25 0
Read Time:2 Minute, 49 Second

Az 1990-91-es Fleer szett egy egyszerű megjelenésű sor. Az alap sor 198 darabos, és két inzertsora volt (All-Stars és a Rookie Sensations), melyek előfordulása random volt. Az All-Stars a wax pakban volt, és 12 lapból álló sor, míg a Rookie Sensations a Chello pakkokban volt, és 10 darabból állt. Később egy 1990-91 Fleer Update elnevezésű kiegészítő 100 darabos sort is kiadtak azonos dizájnnal, de ott a számozás U-1 -től U-100 -ig volt. Így lehetett kimaxolni ezt a kiadványt. Alapból tehát 320 kártya, vagy mégsem?

Utólag a gyűjtőknek feltűnt, hogy néhány lap “hibásan” és javított verzióban is kihúzható volt. Vagy ha úgy tetszik, akkor tudatosan kétféle verzió került be. Erre a kiadó nem adott magyarázatot, de ezzel természetesen bővült a sor, ha már a teljességre törekszik valaki. Bár nagy nevek voltak a sorban de Jordan kártyája még így is nagy érdeklődésre tart számot, és ha nem nála lett volna, talán észre sem veszik ezt a hibát a gyűjtők.

Ilyen “hibás” kiadás a címben szereplő 26-os sorszámon futó Michael Jordan lapból is volt. Nekem pont ezért mindkettő megvan. Az előlapon semmilyen különbség nem látszott, de a hátulján…

Az alsó szövegben van egy elírás, hiszen az 1989-90 nem a 3. hanem a 4. szezonja volt zsinórban, amikor a pontszerző listát vezette… de ez mindkettő lapon hibásan van írva. Ezen kívül észreveszed-e a különbséget?

Segítek kicsit… két eltérés is van, amit keresel. Két egyforma elem… igen, a két lénia. Az első ugyanis van. A másodikon meg nincs. Látod? Közvetlenül a statisztika felett, és a kiemelt statisztika alatt… Ez a két lénia hiányzik a hibás kártyáról.

Persze, most vedd elő a sajátod, és nézd meg, neked melyik van meg. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy ettől még a bevizsgáló cégeknél lehet mindkét változat 10-es osztályzatú.

Viszont mint feljebb írtam, nem csak a Jordan lap esetében volt ilyen kisebb eltérésre mutató hiba. Persze itt nem arra gondolok, hogy Hakeem nevét itt még Akeem-nek írták és nem is Blue Edwards nevére akit ekkor még Theodore Edwards néven jelenítettek meg.

Jordan lapjával együtt 9 lapon volt ilyen lénia hiba, és 2 esetben pedig tizedes pontok maradtak le a statisztika FG és FT oszlopainak számai elől, amit később pótoltak, és így újabb 11 lappal bővült a teljes sor. Természetesen ezek a “hibás” lapok a ritkábbak, de összességében egyik sem elérhetetlen.

#6 Dominique Wilkins (léniahibás változat is van)
#8 Larry Bird (léniahibás változat is van)
#11 Reggie Lewis (léniahibás változat is van)
#21 Kelly Tripucka (léniahibás változat is van)
#26 Michael Jordan (léniahibás változat is van)
#30 Scottie Pippen (léniahibás változat is van)
#86 Ron Harper (léniahibás változat is van)
#188 Karl Malone (léniahibás változat is van)
#189 John Stockton (léniahibás változat is van)

#23 Bill Cartwright (hiányzik a tizedes pont a statisztika FG és FT oszlopainál)
#39 Adrian Dantley (hiányzik a tizedes pont a statisztika FG és FT oszlopainál)

Tehát 331 lappal teljes ez a sor. Neked megvan valamelyik “hibás” változat?

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

www.thecollectorsbest.com hírek, információk, ötlettár, tudástár és oktatás… a gyűjtői közösségek szakportálja… hogy kezdőként is sikeres lehess…

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
100 %
Previous post Több, mint kellemetlen… + VIDEÓ (!)
Next post Ghostface Killah x Ewing Athletics kollaboráció
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x