Csak két betű…

Ezt árulják az eBayen, e bejegyzés írásakor még közel egy nap van hátra, 57 megfigyelője van, eddig 34 licit érkezett és 620 dolláron (közel kétszázezer forinton) áll. Feljebb fog menni, egész biztosan, de mi is ez?

13 7
Read Time:1 Minute, 52 Second

Ezt árulják az eBayen, e bejegyzés írásakor még közel egy nap van hátra, 57 megfigyelője van, eddig 34 licit érkezett és 620 dolláron (közel kétszázezer forinton) áll. Feljebb fog menni, egész biztosan, de mi is ez?

Patrick Mahomes Rookie Ticket aláírt lapja – legalábbis első ránézésre. Egy hét van hátra a Super Bowlig, a nagydöntőig, Mahomes második gyűrűjét nyerheti zsinórban, a kártyái árai már így is az egekben, az eladó még azt is odaírta, hogy bevizsgáltatva akár 10-es minősítést is kaphat a PSA-tól.

Na, akkor nézzünk rá még egyszer, de most a piros nyilak mutatják a lényeget:

RP… Hmmm, mit is jelent? A sporkártyagyűjtésben az RP a Rookie Patch, azaz mez/címer-darabos újonc-kártya rövidítése, ennél már csak az RPA, a Rookie Patch Autograph, azaz ugyanennek az aláírt változata jobb. Ráadásul az RP igen hasonlatos az RC-hez, ami meg a Rookie Card rövidítése. Jó, ebben nincsen mezdarab, de az ember az ilyenek felett könnyen átsiklik, megszokja a rövidítéshegyeket a rövidre szabott címekben, amely csak viszonylag kevés karaktert enged.

A kellemetlen meglepi azonban ott figyel a legvégén, ami pedig különösen inkorrekt, hogy az eladó ezt a megjegyzést csak a lejárat előtt pár nappal adta hozzá, amikor a “kártya” már bőven 500 dollár felett járt. Szerinte ugyanis az “RP” jelölés addig elég volt ahhoz, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, hogy ez egy Reprint, azaz utánnyomás, és mivel hivatalosan ilyen sohasem készült, bizonyosan házilagos.

Átverés, nem is kicsi, ám bízhat abban, hogy a nagy Mahomes-lázban lesz még olyan, aki erre nem figyel, ezt az apróságot nem szúrja ki. És az illető nehezen is reklamálhat, hiszen a leírásban ott szerepel, tessék megtanulni olvasni.

Röviden: amióta a kártyák értéke jelentősen megnőtt sokan próbálkoznak ilyen és hasonló mocskos trükkökkel. Nyilván egy Mahomes-aláírt nem magyar gyűjtő pénztárcájához van szabva. Jelenleg az eBayen 24 ezer (!!!) sportkártyát árulnak, ilyen alig észrevehető RP-jelöléssel. Tessék figyelni és ne szemétre költsétek a pénzetek.

UI: A nagyobb baj hosszútávon jelentkezik, mert ha ennyire elszaporodnak ezek a szemetek, bizonyosan lesz, aki jól megszívja, és majd e jelölés nélkül adja tovább, és lesz, aki annyira nem ért hozzá, hogy szemre észrevegye, és meg is veszi.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post VIDEÓ (!) 2007-08 Exquisite Basketball
Next post Helló Világ!
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x