Olvasónktól kaptuk

“Olvasónktól kaptuk” rovatunk harmadik anyagáig sem kellett sokáig várni… Rekop Ádám egy érdekes történetet osztott meg velünk. Amennyiben úgy érzed, hogy Te is írnál nekünk. Ne fogd vissza magad. Várjuk az anyagokat a thecollectorsbest@gmail.com emailcímen, vagy bármely másik elérhetőségünkön, amit akár itt a cikk végén is megtalálhatsz…

23 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

A képen látható kártya 1999-00 Upper Deck HoloGrFX HOLOFAME – Michael Jordan nem rég érkezett PC-be.

Szeretem az olyan kártyákat, amik egy ikonikus pillanathoz köthetőek – itt hajszálon múlott, hogy előbb érjen véget a Jordan éra…

Az 1998-as rájátszás konferencia döntőjében az Indiana 7 meccsre (mindent eldöntő) párharcra kényszerítette a Chicagot, és majdnem kiejtette. Phil Jackson így emlékszik vissza a meccs előtti pillanatokra (Eleven Rings): Ez lenne a Bulls dinasztia vége? Mindig is tartottam a 7. mérkőzésektől… bármi megtörténhet…, és általában meg is történik! Ha veszítünk, talán azt is jelentheti, hogy ez volt Michael utolsó meccse. A meccs előtt beszéltem a játékosokkal, hogy akár veszíthetünk is.

“Elveszíthetjük ezt a meccset. – mondtam nekik.– Ami fontosabb, hogy a legjobb tudásunk szerint játszunk, és ne azzal a tudattal, hogy veszíthetünk!”

Michael értette miről beszélek. Számára a vereség nem volt opció. Az összetartás során fagyos tekintettel mondta: “Nem fogjuk elveszíteni ezt a meccset!” Valóban nem így történt!

A kép legendás 7. meccs 46-42-es Bulls vezetésénél készült, mikor Jordan tört kosárra Dale Davis (32), és Mark Jackson (13) szorításában 6 pontos vezetés reményében.Érdekes, de a kártyán szereplő képek gyakran nem kosárral végződnek, ahogy ez sem. Jordan kihagyta, Rodman támadó lepattantót szerzett, és visszapasszolta neki, de MJ eladta a labdát, amiből a Pacers szerzett triplát, és járult hozzá a félidei 48-45-ös álláshoz.

Végül szoros csatában nyert a Bulls, és a lefújást követően Michael így nyilatkozott: “Ez mind a szívről szól, és úgy gondolom most sok szívet láttunk a pályán! Hatalmas küzdelem volt! Egy igazi bajnok csapat, akik kitalálják, hogy lehet nyerni, és meg is valósítják!

Az öltözőben csak fokozta nyilatkozatát (Last Danceből): “Óriási volt! Komolyan, most dolgoztunk a legkeményebben 13 k**va év alatt!”

A több már történelem…

EGY KIS INFO A KÁRTYÁRÓL: A HoloGrFX HOLOFAME egy 9 részes mini sorozat, ami olyan játékosokat ábrázol, akik Hall Of Fame tagok, vagy jó eséllyel azok lesznek. Ezen kártyákat a 1999-00 Upper Deck csomagjaiból lehetett kihúzni, és 17 csomagonként tartalmazott 1 ilyen kártyát a sorozatból. 1 csomagban 10 db kártya volt. A sorozatnak létezik egy ritkább változata a HoloGrFX HOLOFAME Gold, ahol ez az arány már 210 (!) volt (nem kártya, hanem csomag!)!

A sima Michael Jordan Beckett értéke: 50$
Ebayen mostanában a RAW: 130-170$ között mozog.
Remélem tetszett a story!

Rekop Ádám írását köszönjük!

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Luka Doncic az All Time TOP2 (!) és a kosaras No1
Next post Na, velük nem lehet versenyezni…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x