Olvasónktól kaptuk – Sportkártya gyűjtő NBA sztárok + VIDEÓ (!)

“Olvasónktól kaptuk” rovatunk ötödik anyaga… Husonyica Zsolt egy érdekes névsort osztott meg velünk. Amennyiben úgy érzed, hogy Te is írnál nekünk. Ne fogd vissza magad. Várjuk az anyagokat a thecollectorsbest@gmail.com emailcímen, vagy bármely másik elérhetőségünkön, amit akár itt a cikk végén is megtalálhatsz…

26 0
Read Time:3 Minute, 18 Second

A sportkártyák népszerűsége soha nem látott magasságokban van és még mindig töretlenül ível felfelé, ami egyszerre jó és rossz is a hobby társadalomnak. Emiatt is egyre többen szállnak be gyűjtőként és/vagy befektetési célokkal nap, mint nap.

Nézzük, kik azok a játékosok, akik már aktívan gyűjtenek sportkártyákat hobby/emlék/relikvia célból és/vagy befektetőként vannak jelen a piacon, mik a céljaik és mik történtek eddig…

Giannis Antetokounmpo

A görög óriás már többször dicsekedett vele (utólagosan törölt TikTok videójában is, amit mi azonban megtartottunk nektek – szerk.) hogy gyűjti önmagáról a kártyákat és a gyűjteménye mind mennyiségre, mind minőségre (rengeteg aláírt, aláírt + mezdarabos, rookie lapok) első osztályú áru.

Ray Allen

Mi sem bizonyítja jobban Ray sportkártyák iránti szenvedélyét, mintsem, hogy az általa hőn vágyott (és persze sok más gyűjtő által is) 2004-2005-ös 1/1 Exquisite Collection Dual NBA Logo Autograph kártyát vásárolta meg a gyűjteményébe. A különlegessége Ray számára, hogy a kártyán található két aláírás közül az egyik az övé, a másik pedig a példaképéé, Michael Redd-é, akivel a Bucksban voltak csapattársak újonc korában.

LeBron James

A sportkártyák térnyerésére maga a “király” is felfigyelt, aki előszeretettel fektet be különböző cégekbe. Nem mellesleg idén a 2003-04-es UD Exquisite Rookie Patch Auto kártyáját 5.2 millió dollárért vásárolták meg, ami új rekordnak számított, azóta persze ez már csak történelem… Frappáns válaszként kommentelt az ESPN-n megjelent hír alá, hogy bizony ő is rendelkezik jó pár darab hasonlóval… Ez azt is jelentheti, hogy James gyűjteménye is több millió dollárra rúghat, de pontos információk nincsenek róla, így ez még rejtély marad egyelőre.

Serge Ibaka

Előbb-utóbb mindenki hall vagy olvas a sportkártya piac úttöréséről, így történt, hogy a belorusz-amerikai vállalkozó, Gary Vaynerchuk-al történt tavaly februári találkozása és megbeszélése után Serge Ibaka is a sportkártyák gyűjtése mellett döntött, illetve befektetett. A befektető hosszasan ecsetelte, hogy óriási lehetőség beszállni a sportkártyák piacára, milyen hamar milyen nagy mértékű profitot ért el LeBron, Giannis vagy Mbappé rookie kártyáival. A beszélgetés eredményeképpen pedig egy újabb NBA sztár csatlakozott az igencsak aktív piachoz.

Kevin Durant

KD egyrészről hobbi szinten gyűjti a kártyákat, év elején megkapta ajándékba a Paninitől azt az Immaculate 1/1 dual kártyát amit akkor szignózott, a másik aláírás a kártyán a néhai Kobe Bryanté…

Másrészről komoly befektetései is vannak sportkártya piacban, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a Chernin Group nemrégen 40 millió dollárt fektetett be abba a Goldin Aukciós Házba, akik 2012 óta sportkártya aukciókkal foglalkoznak, és a Chernin befektetői csoporttal együtt a közös céljuk, hogy további piacokat érjenek el az USA-n kívül is. A Chernin Group befektetői pedig olyan hírességek, mint Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, továbbá a színész Mark Wahlberg, a Youtube sztár Logan Paul és a Nets sztárja, KD.

A Thirty Five Ventures társalapítójaként pedig további befektetéseket hajtott végre a StarStock nevű online piactérbe, ahol többek között nyomon lehet követni a különböző sportkártyák értékének tőzsde-szerű piaci változásait is.

Az elkövetkezendő pár évben ez a globális piaci terjeszkedés mit fog okozni azt majd meglátjuk, mindenesetre ebben a növekedésben a kínai, japán, dél-koreai, és néhány európai (például Dánia) piacok az elsődleges kiszemeltek.

A felsorolt NBA sztárok mellett persze sok más híresség, zenész, színész, sportoló beszállt már azóta a piacba és ez a szám napról napra csak egyre növekszik.

És mi jöhet még? Meglátjuk, mindenesetre sokatmondó lehet, hogy idén márciusban egy új befektető jelent meg az NBA Top Shot virtuális piacán is, akit úgy hívnak, hogy Michael Jordan…

Forrás: www.clutchpoints.com www.bbc.com www.sporttechie.com www.chicago.suntimes.com

Eddig tartott Husonyica Zsolt összegző anyaga, amit elküldött nekünk, hogy meg tudjuk osztani veletek. Köszönjük, érdekes, sok sztárt felvonultató írás!

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Brutális ereklyék, megfizethető áron…
Next post Egy olcsó Kobe AU…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x