Nushe a házban!

Öveket becsatolni, mert ma egy olyan energiabombával beszélgetek, akit régóta ismerek, még a Mask-os időkből (bár ez a név talán már csak az “öregeknek” mond valamit). Elismert kártyagyűjtő hölgy, és nem csak az…

28 0
Read Time:6 Minute, 23 Second

Először is köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. Az nem kulisszatitok, hogy az elsők között beszéltem veled, amikor ez a pénteki “csajos” sorozat ötlete kipattant a fejemből. Több szempontból jó, hogy most veled beszélgethetek, egyrészt ezer éve ismerjük egymást, másrészt azonos hobbiban forgunk, és így egyike, de mondhatom meghatározója vagy azon kevés számú hölgynek, aki a kártyagyűjtési hobbiban jelen van.

Na de nálad hogyan kezdődött?

NUSHE: Mint sokan, gyerekként Öcsémmel mi is gyűjtöttük a kártyákat, én kosaraztam is egyesületben, kezdetekben BDSE később a BSE színeiben. A kosárlabda mellé valahogy ritmikailag is párosult a rap zene. Akkoriban még csak verseket írtam, nem gondoltam volna, hogy egyszer lesz női mc-ként is egy “fél karrierem”.

Rengeteget adott a kosárlabda, két szuper edzőm is volt, Keszler Márton és Stifft Nándi bácsi akik tudták, miben vagyok erős és hittek is bennem. A mai napig álmodok azzal, hogy játszom. Sajnos a családi viszony akkoriban elég zűrös volt, így a kosárlabda abbamaradt. Ilyen fiatalon, anyagi és szülői támogatás nélkül nehezen tudtam volna beépíteni a tanulás mellé, viszont  a rap zenébe “menekültem” és a dalszövegírásba, plusz azért, hogy kicsit levezessem ezt a fajta csalódott dühömet, le lejártam a helyi pályára lealázni pár kanit.

Nagy Dragon Ball fanok is voltunk a tesómmal, így a mai napig megvan az a jelenet, ahogy rohanunk haza a suliból, belépünk ajtó, velünk együtt csúszik a padlón a táska, szigorú 15:00-as kezdéssel mentek a részek. (Sokszor ellógtunk előbb is emiatt, de Anyu ne tudja meg, köszi) rengeteg kártyánk volt, amik sajnos a költözések során eltűntek, pedig még az elrendezésekre is emlékszem, ahogy MJ, SonGoku mellett klasszik’ megvolt, bár én akkoriban inkább Shaq-es voltam!

Klasszikus… Bár a fél karrier kicsit szerény, hiszen sokan örültek volna, ha az egész karrierjük alatt ennyit elértek volna a rap-ben, amit Te. Gyerek korunkban sokunknak voltak kosaras és Dragon Ball kártyái, mert akkoriban ez volt a menő… Viszont hogy kanyarodtál vissza felnőtt fejjel?

NUSHE: Én nagyon szerencsésnek mondhatom magam e téren, mert itthon az egyik legszenvedélyesebben gyűjtő illető volt a mentorom a kezdetek kezdetén. Ahogy ástam bele magam, magamba szippantva a tudást, úgy jöttek a felismerések, hogy akik a legfontosabb alakjai a gyűjtésnek azokat mind ismerem. Mondjuk a legnagyobb fless, hogy volt köztük olyan, akivel egy irodaházban dolgozom, ahol 19 éve édesanyámmal egy munkahelyi éttermünk van. A végzettségem legfőképp szakács, de rengeteg írói suliba is jártam, volt amit egy dalszövegírói pályázattal nyertem meg.

Rengeteg kitérőm volt, míg visszataláltam a kosárlabdához és egy teljes életutat, ami eddig történt, nehéz leírni. Alapvetően nézni, a focit szeretem, de minden sport érdekel. Tehát ha olyanom van, simán elnézek egy műugrást vagy dartsot, ahogy egy megyei meccset vagy egy Tour de Francet.

Igen azt tudtam, hogy Te is ezer felé mocorogsz. Viszont akkor többféle dolgot gyűjtesz is?

NUSHE: Sörös, Coca-Colás, Fradis relikviáim is vannak. Nem tudnék focit gyűjteni, bár van pár szép kártyám és körülbelül 300 focimeccsen is voltam életem során. Nekem a klasszik’ gyűjtési vonal az a kosárlabda.

Ha éjjel élőben nem is mindent követek, de számos applikáción elérhetőek az NBA eredmények, meccsek, statisztikák, én a SofaScore-t használom, így up to date vagyok. Csapatnak nem szurkolok, de örülök, ha jól megy annak a csapatnak ahol éppen a kedvencem játszik. Alapvetően, a győzzön a jobb csapat elvet vallom.

Nem vagyok egy fanatikus, így senki iránt sem kötelezem el magam vérre menően. A gyűjteményem részét képezi több olyan új, régi játékos lapja akiknek a teljesítménye mellett nem lehet elmenni.

Téged azért a közösségen belül a legtöbben Harden-nel azonosítanak. Amikor feltűnik egy Harden lap, szinte egyből jelöl valaki, hogy Te tudj róla elsőnek… Szóval az öreg szakállasról is beszéljünk.

NUSHE: James Harden renitens mivolta’ néhol gyerekes túlérzékenysége, makacssága, lomha hozzáállása – ami azért valljuk be egy elég laza – de pimasz tudással párosul és persze a szakállas pacekja, elképesztően megtetszett. Tudom sokan nem kedvelik, pedig nem rossz arc, sokat jótékonykodik, amit a felesleges túlköltései miatt kompenzálhat, haha. A barátaihoz ragaszkodó, imádja a divatot, a rap zenét és persze meggondolatlan hülyeségeket is csinál, ami teljesen hasonló, mint az én hozzáállásom is az életben, plusz ugyanúgy irányító és dobóhátvéd voltam, míg kosaraztam, mint Ő.

Ha újra kezdeném a gyűjtést, több Noir és Obsidian lapom lenne, imádom őket és több sort is gyűjtenék. Bár azt most is teszem. Mindegy, hogy retro vagy új, ami épp megfog designra. Sokkal kielégítőbb, ha kész egy sor, mint az a tudat, hogy nem birtokolhatod a világ összes James Harden lapját.

A Harden gyűjteményem megközelíti a  2500 db-ot és azért, hogy párat meg is tudjak mutatni, megalkottam instán, a @jharden_hunwmn_cardcollector oldalt, ami már átlépte a 100 db  feltöltést is, mivel a stílusra törekszem, így nagyon ügyelek a fotók minőségére és a védjegyemmé vált a, “manikűrözött, belógatott ujj” képekre, így legalább mindenki tudja, ez én vagyok, nálam van a lap és női gyűjtő vagyok, nem a Guszti kártyája a szomszédból.

Hát a festett köröm manapság azért nem egyértelműsíti a női hátteret. Viszont tegyünk tisztába egy kifejezést, ami mára elterjedt a hobbin belül, de sokan félreértelmezik. Honnan jött a #kártyamaffia kifejezés?

Az eredeti #kártyamaffia logó és a 2023-as újragondolt megjelenés, melyben így már Bruszi is szerepet kapott…

NUSHE: Egy éve farsangkor, egy ártatlan poénból megalkottam a #kartyamaffia szlogent és egyik gyűjtőtársammal gegelve, kialakult egy macis logó is. Főképp azért tetszett meg, mert 16 évesen volt egy pólómárkám már Jeffo’s dream néven, aminek szintén egy barna medvefej volt a logója. Le is gyártottam 300db-ot belőlük különböző menő mintákkal, grafikákkal, a legjobban a deszkás pókember minta ment, de sajnos akkor egy kapzsi üzlettulajdonos úgy nyúlta be az árukészletem, hogy egy fillért nem láttam belőle azóta sem, így abbamaradt.

Tehát a #kartyamaffia sok emberben zavart kelt, magára veszi vagy túlérzékenység, pedig ezzel senkit sem szerettem volna megbántani. Ez egy brahi. A jövőben szeretném brand-dé alakítani, ahogy terveim vannak újra, a rap zenével is ami 10 évig az életem része volt magyar underground szinten.

Ezt örömmel hallom, hiszen sokan szerették a zenéidet is. Nem mellesleg nemrég kérdeztem pont, hogy nincs-e tervben a visszatérésed… Ez jó, nagyon örülök.

NUSHE: 38 éves vagyok, de ahogy a nagy okosok megmondták, nincs olyan, hogy túl késő. Ha csak magadra koncentrálsz és megpróbálod kiszűrni a sok negatív kritikát, akkor egy olyan platform is életképes tud lenni, mint a TheCollectorsBest.com ahol épp ezt az interjút olvasod kedves olvasó.

Köszönöm. Kíváncsi lennék, hogy észlelsz-e valami előnyt a női mivoltod miatt ebben a férfi domináns kártyagyűjtő hobbiban?

NUSHE: Női gyűjtőként szerintem előny ez a hobby, mivel hamar megjegyezik a neved. Természetesen addig leszel hiteles és akkor szerzel elismerést, ha mindig, minden körülmények között hű maradsz önmagadhoz és full korrekt a gyűjtőtársakkal szemben nemtől függetlenül. A stílus sem másodlagos.

Lényegesen több pénzt lehet beletolni a hobby-ba, ha nincs családod és jól keresel, így az én jelenlétem is elég erős ebben a hobby-ban. A hátulütőkről nem szeretnék  írni, maradjon ez meg egy felemelő, vidám interjúnak, mert alapvetően jó ez a közösség, ha megtalálod a megfelelő embereket “társként” benne.

Zárásként, az egyik rap dalom refrénjét illeszteném be, amit 2006-ban vettem fel:

“Magához hívatott ez a század,
Kell valamit alkotni a maradandó mának
Magamnak, mire majd büszke leszek,
Mikor fotelemben ülök és mesélek Neked”
(Nushe Itt maradok)

Hölgyeim és Uraim, Lippai Nushe Anna… aki nem ismerte eddig, most kicsit közelebb kerülhetett hozzá. Köszönöm, hogy megszólaltál nálam…

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
20 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
60 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
20 %
Previous post Állati ösztön
Next post engraved WOODS 2021
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x