Érted, Veled, Neked – Gaál Milla

Ma egy olyan hölgyet szeretnék bemutatni nektek, aki mindössze 20 éves, de hihetetlenül céltudatos, és tehetséges. Saját bevallása szerint születése óta mindig alkot valamit, de ami a legjobb, hogy rengeteg hobbija van, többek között a festés, rajzolás, fotózás és az egyedi, azaz a custom cipők festése. Ismerjétek meg, Gaál Millát…

27 0
Read Time:4 Minute, 3 Second

MILLA: Rajzolással és festéssel születésem óta tevékenykedem. A fotózás 7 éves koromtól datálható, egy fotópályázati versenyen, harmadik lettem életem első fényképével. Talán pont emiatt a siker miatt indult el bennem a fotózás iránti vágy. Az egyedi cipők festésével mindössze két éve foglalkozom és meg sem fordul a fejemben, hogy abbahagyjam, inkább csak még tovább terjeszteném és fejlődnék.

A fotózás divatos, főleg most, hogy vannak olyan mobiltelefonok, amivel profi képeket lehet csinálni, illetve a digitális fényképezőgépeken keresztül mindenki lehet “profi” de a festészet az már nem annyira elterjedt. Nálad miért került ennyire előtérbe rajzolás és a festészet?

MILLA: A festészet nekem nagyon fontos. Számomra az önkifejezés egyik legjobb eszköze, mindig megnyugtat és rengeteg stílusa van, akárcsak nekem. Festettem már vászonra, papírra, cipőre, sőt még kabátra is. Lenyűgöz a festészet sokszínűsége.

Ha már festészet és művészt, van-e olyan személy / példaképp, aki inspirál, vagy akit példaképként követsz?

MILLA: Sosem voltak kifejezett példaképeim, akiket követni akartam volna, vagy akár olyan lenni mint ők. Amikor elkezdett érdekelni a festés és a rajzolás, akkor még az internetet sem tudtam használni, olyan kicsi voltam. A művészet borzasztóan sokszínű és minden alkotás egyedi. Én saját magam legnagyobb motiválója vagyok, törekszem arra minden nap, hogy amiben a legjobb nyújtom, abban is még jobb legyek.

Említetted már korábban is a cipőket, és az egy olyan téma, ami az itt megforduló olvasók nagy százalékát érdekli. Hogy is van ez?

MILLA: Második éve foglalkozom cipőfestéssel. Amikor meg kérdezte egy ismerősöm régen, hogy elvállalnám-e a pillangós cipője megfestését, először nagyon megijedtem. Hiszen sosem csináltam előtte ilyet. Nem dolgoztam még bőrrel, sem bőrfestékkel előtte – tudni kell, hogy teljesen más technikát igényelt, minta miket addig ismertem -, de elvállaltam, mert a kihívások által tudok fejlődni. Azóta is imádom és hálás vagyok a hölgy bizalmáért és elégedettségéért, ami elindította ezt a folyamatot az életemben. Mint említettem elég bevállalós vagyok és szeretem kihívások elé állítani önmagamat. Ebből kifolyólag szinte bármilyen mintát el tudok vállalni bőr és textil cipőkre. Persze vannak elég kelendő darabok. Mint például a kék pillangós cipő.

A szívósság, és a bevállalós magatartás sokszor előre vezet az élet nevű játékban, szóval jó ezt hallani, hogy egy ilyen fiatal lány ilyen fontos dolgokat fogalmaz meg. Viszont arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyire tartós a festék a cipőkön.

MILLA: Rengeteg YouTube és tik-tok videó után sikerült megtanulnom teljesen tartós festéseket csinálnom a cipőkre. Elég bizarr folyamat és valószínű a legtöbb vevő frászt kapna attól, hogy mit művelek a cipőjével, ezért ezt megtartom szakmai titoknak. Idézve édesapámat minden cipőfestésnél. “Te jó ég, mit művelsz ezzel a cipővel?”

Lehet, hogy sokan nem ismernek az olvasóim közül. Hol tudnának elérni, ha egyedi, Gaál Milla festést szeretnének a cipőjükre? Illetve mesélhetnél arról is, mi a folyamata, mert biztosan ezt sem tudja mindenki…

MILLA: Mivel elég gyakran hirdetem magamat a közösségi médián, így mindenki egyszerűen megtalál Facebookon és az Instagramon (csak klikkelj a platform nevére – a szerk). Nagyrészt a megrendelőknek egyedi kéréseik vannak és tudják mit szeretnének, viszont volt már rá példa, hogy a megrendelőnek semmi elképzelése sem volt. Ez ilyenkor mindig nagyon nehéz, hiszen többnyire nem ismerem azokat akik megbíznak, így azt sem tudom, hogy mit szeretne. Ilyenkor kérdezni szoktam pár dolgot és közösen ötletelünk arról, hogy mit látna szívesen a cipőjén. A folyamat igen egyszerű és a posztjaimba mindig bele is írom. Az alapja az, hogy a cipőt a vevőnek kell megvennie a mérethiba és sok más dolog elkerülése miatt.

Talán ez csak bennem merül fel, de nem féltik az újonnan vásárolt cipőjüket?

MILLA: Ez sokakban kételyt ébreszt, hogy vajon visszakapják-e a cipőjüket. Viszont én mindenhol elérhető vagyok, és tényleg mindent átláthatóan csinálok. Jobban vigyázok mások cipőjére, mint a sajátomra, ha már ilyen szintű bizalommal fordultak felém. Hiszen, ha ezzel visszaélnék, elveszíthetem az emberek bizalmát, a megbízóimat és akkor nem csinálhatnám többé a cipőfestést.

Melyik felületen vagy aktívabb?

MILLA: A Facebook-ot csak hirdetésre használom. Az Instagramon ki szoktam posztolni napi történetembe a folyamatokat. Hogy éppen milyen cipőt készítek és hogy haladok vele. Sok megrendelőmet ez megnyugtatja és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam már eddig is. Nagyon hálás vagyok a figyelmükért, és a pozitív visszajelzéseik miatt.

Láttam már olyan munkáidat is, amik nem cipőkön voltak, ha van még időd, és kedved mondj erről is pár szót, hiszen képeken is megmutatjuk majd őket.

MILLA: Cipőkön kívül farmerkabátokra szoktam még festeni. Teljesen más technikát igényel, mint a cipők és sokkal időigényesebb is a nagyobb felület miatt. Van persze jó oldala is. Például az, hogy nehezebb hibázni. Ha mondjuk van egy egyenes vonal és nem teljesen egyenesre festem meg, nem annyira feltűnő, mint egy cipőn és sokkal egyszerűbb kijavítani is.

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor köves minket a felületeinken, hogy a további tartalmak mielőbb eljussanak hozzád. Illetve kérünk oszd meg tartalmainkat, hogy többeket elérhessen.

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Amikor két hobbi találkozik…
Next post Variációk egy témára…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x