Storytelling by Corner Geri 01

The Card Corner – storytelling rovatát is megnyitjuk. Itt azon anyagokat lehet majd olvasni, amit a Trez Geri barátom a The Card Corner égisze alatt gyárt a facebook oldalukra… #TheCollectorsBest #TheCardCorner

18 0
Read Time:2 Minute, 33 Second

Vannak kártyák, amiknek nem a játékos vagy a típus, hanem egy hiba és/ vagy esetleg egy érdekes háttértörténet adja az értéküket.

Ezért elő is vettük gyűjteményünkből a képen látható példányt.

1989 Fleer Bill Ripken FF Error (Baseball)

Ahogy azt a PSA tok slabjén is olvashatjuk: FF Error

Egészen a Junk Wax korszakhoz térünk vissza, ott is a Baseball kártyák történetének egyik leghírhedtebb példányához. ⚾️

Billy nem az a Ripken, aki az első helyen szerepel a Baseball évkönyvekben, de úgy tűnik, hogy azért valamivel ő is ki tudott tűnni a tömegből.😅

Amikor ennek a kártyának a hibájárá fény derült, akkor a gyűjtők újsághirdetéseket adtak fel a kártyának a keresésére megvásárlás céljából. Nem is borzoljuk a kedélyeket, szóval lerántjuk a leplet.

Egy obszcén kifejezés okozott óriási botrányt akkoriban, ami abban a korszakban sokkal nagyobb felháborodást okozott, mintha ez manapság történne meg.

Billy Ripken Baseball ütőjének a gombján ugyanis egy trágár felirat olvasható, amiről később és hosszú tagadás után kiderült, hogy ő maga írta rá az ütőre.

🔞F**K FACE🔞

1989 Fleer Bill Ripken FF Error (Baseball)

A boltok és üzletek polcaira úgy érkeztek meg a Fleer dobozai, hogy ezt a “hibát” senki sem vette észre, de miután kiderült, a gyártónak természetesen lépnie kellett valamit amellett, hogy magyarázatot is követeltek tőlük. Leállították a gyártást, de hamar újra is indították, mert egész egyszerűen csak egy fekete firkával átsatírozták azt a részt, majd úgy kerültek a további példányok nyomtatásra. További érdekesség, hogy készültek fehérrel kisatírozott változatok is, illetve olyan darabok is, amelyeken egy szabályos fekete négyzettel takarták el a feliratot, így a piacon legalább 4 verzióban található meg ez a kártya. Természetesen az eredeti nyomat az, amelyiknek az ára egészen magasra ugrott a piacon, azaz még több mint 30 év elteltével is az egyik legkeresettebb “hibás kártya” a gyűjtői körökben. Egy PSA 10-es bevizsgált példányért 600 dollárt is kifizettek a közelmúltban. Ahhoz képest, hogy egy alapkártyáról beszélünk, ez egy igazán megdöbbentő összegnek bizonyul!

Billy később bevallotta és elárulta, hogy miért írta rá az ütőre azt a feliratot. Akkoriban sok baseball játékos jelölte meg valahogy az ütőket, mert azok közt súlyban és méretben is voltak és lehettek eltérések, így a megjelölésekkel pedig hamarabb megtalálták az edzéseken és meccsek előtt a számukra valamiért alkalmasnak vélt példányokat.

Íme három különböző általunk fellelt javított példány…

A teljes történetet és az eset körülményeit teljesen 2022-ben tárta fel több interjú alkalmával is, így akik szeretnék megismerni a további részleteket, azok számára a youtube és a google is segítséget fog nyújtani.

Mint láthatjátok a saját képeink mellett csatoltunk párat a további “javított” és újranyomtatott példányokról is. 😉

További kellemes hobbizást kívánunk!

Érdekesnek találtad az anyagot? Akkor ne felejts el ajánlani minket azoknak, akik a hobbiban érdekeltek, de még nem tudnak mindent. A like-ok, osztogatások, vélemények és a felületeink követése minimális erőfeszítés neked, nekünk viszont jó visszajelzés.

www.thecollectorsbest.com hírek, információk, ötlettár, tudástár és oktatás… a gyűjtői közösségek szakportálja… hogy kezdőként is sikeres lehess…

Facebook: https://www.facebook.com/TheCollectorsBest
Instagram: https://www.instagram.com/thecollectorsbest/
YouTube: The Collectors Best YT
Twitter: The Collectors Best
e-mail: thecollectorsbest@gmail.com

UPDATE!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 2013-14 Hoops Class Action + galéria
Next post Amit nem is gondoltam volna…
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x